×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
true
چرا شهباز شریف به دنبال تقویت ارتباط با ایران است؟

چرا شهباز شریف به دنبال تقویت ارتباط با ایران است؟ استاد ژئوپلیتیک دانشگاه گفت: پاکستان از وابستگی به عربستان و امارات آزاد شده و لذا در دوره جدید محدودیتی برای تعامل با ایران ندارد و شهباز شریف با دست بازتر عمل می‌کند.

به گزارش شهرمردم، پس از کش و قوس‌های فراوان در پی اعلام نتایج انتخابات پاکستان علیرغم اینکه کاندیداهای مورد حمایت حزب عمران خان – اکثریت کرسی‌ها را به دست آوردند، اما رقبای او در چارچوب یک توافق بر سر اشتراک قدرت «شهباز شریف» را به عنوان کاندیدای مشترک خود برای نخست‌وزیری معرفی کردند.

به این ترتیب حدودا سه هفته بعد از برگزاری انتخابات در پاکستان، شهباز شریف از حزب مسلم لیگ نواز به عنوان بیست و چهارمین نخست‌وزیر این کشور انتخاب و معرفی شد.

او در نخستین  سخنرانی خود به‌عنوان نخست‌وزیر جدید پاکستان اعلام کرد، اسلام‌آباد روابط با ایران را تقویت خواهد کرد.

همچنین حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی با «محمد شهباز شریف»،  ضمن تبریک مجدد انتخاب وی به عنوان نخست‌وزیر جدید پاکستان، اظهار امیدواری کرد که روابط و همکاری‌های فیمابین ملت و دولت دو کشور در دوره جدید، با اراده و تدبیر سران تهران و اسلام‌آباد بیش از پیش در عرصه‌های مورد علاقه گسترش یابد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط ایران و پاکستان فراتر از همسایگی متکی بر پیوندها و نزدیکی‌های عمیق تاریخی و فرهنگی استوار است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست تقویت و تعمیق روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی، از ارتقای سطح تعاملات و مناسبات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی با کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی پاکستان استقبال می‌کند.

به گزارش شهرمردم ، «عبدالرضا فرجی راد» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از آینده روابط تهران و اسلام آباد پس از انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌وزیر جدید پاکستان اظهار داشت: پاکستانی‌ها علاقه‌مند هستند روابط‌شان همیشه با ایران خوب باشد و متقابلا ایران نیز چنین نظری دارد. اتفاقاتی که در یکی دو ماه گذشته رخ داد نباید به وجود می‌آمد زیرا برای روابط سیاسی دو کشور خوب نبود. در حال حاضر نیز دو طرف سعی می کنند اثرات آن موضوع را کم کنند.

وی تصریح کرد: در یک مقطع زمانی پاکستانی‌ها خیلی تحت نفوذ عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند امارات بودند، اما اکنون شرایط تفاوت دارد با توجه به این که بن سلمان و حتی بن زاید دیگر به دنبال رقابت ژئوپلیتیک تنش‌زا با ایران نیستند و تلاش می‌کنند تا رقابت‌ها به صورت برقراری ثبات باشد تا به سمت توسعه و پیشرفت تکنولوژی‌ بروند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه افزود: بنابراین دیگر پاکستان جایگاه قبل را برای آن‌ها ندارد به ویژه این که از یک طرف روابط کشورهای خلیج فارس با هندوستان نزدیک شده و نسبت به مساله کشمیر حتی بی تفاوت شده‌اند، لذا پاکستانی‌ها محدودیت هایی که در رابطه با توسعه ارتباطات با ایران داشته اند کمتر شده است.

سفیر پیشین کشورمان در نروژ همچنین بیان کرد: زمانی که حزب خانم بوتو (حزب مردم) سر کار می‌آمد تا حدود زیادی روابط با ایران بیشتر می‌شد و در مواقعی هم که حزب مسلم لیگ روی کار بود به خاطر نزدیکی با عربستان، نواز شریف وقتی دچار مشکل می‌شد به سمت عربستان می‌رفت. در این کش و قوس‌ها میان دو حزب، عمران‌خان و حزبش در مقطعی که توانستند قدرت را در اختیار بگیرند مانند حزب مردم با ایران برخورد کردند و همین مساله چندین بار موجب دلخوری سعودی‌ها شده بود.

فرجی‌راد ادامه داد: فکر می‌کنم صحبت اخیر شهباز شریف درباره تقویت ارتباطات با ایران، به این برمی‌گردد که پاکستانی‌ها از وابستگی شدید به عربستان و امارات آزاد شدند، علاوه‌بر این از سوی دیگر عربستان رابطه‌اش با ایران بهتر شده و به دنبال ثبات است. به همین دلایل شهباز شریف نیز در توسعه روابط با ایران با دست بازتر عمل می‌کند. ضمن این که متحد آن‌ها حزب مردم است که همواره با ایران روابط بیشتری داشته است.

این دیپلمات پیشین کشورمان در ادامه اظهار داشت: در نظر داشته باشیم پاکستان اکنون در یک مخمصه قرار دارد و از نظر اقتصادی و تورم فشار بر روی آن‌ها وجود دارد طبیعی است که بخواهند توسعه روابط داشته باشند، ضمن اینکه نسبت به پیشنهادات ایران مبنی بر معامله با ارزهای ملی تمایل پیدا کرده‌اند.

وی یادآور شد: از سوی دیگر افغانستان و طالبان، پاکستان را تحت فشار گذاشته‌اند و در این راستا پاکستان به دنبال دوست و متحد است و از طرف دیگر رابطه ایران و طالبان بهبود یافته است، در نتیجه پاکستانی‌ها نمی‌خواهند رابطه سرد باشد تا طالبان از این فرصت سوء استفاده کند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: در عین حال دولتی که اکنون در پاکستان روی کار آمده ائتلافی است و این امکان وجود دارد تا در آینده اختلافاتی هم بروز کند. از سوی دیگر ارتش بسیار تلاش کرد تا حزب عمران خان را تضعیف کند که دولت در اختیار آنان نباشد، اما اکنون دولت ائتلافی شکل گرفته ممکن است این فشارها کم شده و عمران خان آزاد شود، بنابراین احتمال رقابت سیاسی داخلی میان احزاب وجود دارد.

فرجی راد درباره نقش و تلاش بازیگران خارجی در پاکستان به ویژه آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز ابراز داشت: به نظر می‌رسد نقش کشورهای حوزه خلیج فارس کم و تضعیف شده اما فشارهای آمریکا کماکان می‌تواند وجود داشته باشد لذا این که تا چه اندازه به پاکستان فشار آورند بستگی به رابطه اسلام آباد و تهران دارد.

true
true
چرا شهباز شریف به دنبال تقویت ارتباط با ایران است؟
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true