×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
true
خاموشی تابستانه چاه‌های کشاورزی فارس؛چالش‌ها و راهکارها

خاموشی تابستانه چاه‌های کشاورزی فارس؛چالش‌ها و راهکارها ، شیراز- خاموشی چاه‌های کشاورزی در تابستان یکی از مهمترین معضلات کشاورزان فارس است که متولیان بخش کشاورزی معتقدند بیمه برق می‌تواند کمک شایانی به جبران خسارات‌های ناشی از این خاموشی‌ها کند.

به گزارش خبرنگار شهرمردم؛ امروزه صنعت برق نقش مهمی در بخش‌های مختلف به ویژه بخش کشاورزی ایفا می‌کند. اکنون بخش عمده‌ای از کشاورزان از چاه‌های کشاورزی برای آبیاری زمین‌ها و مزارع خود استفاده می‌کنند که این چاه‌ها نیز به وسیله برق روشن می‌شوند و کار آبیاری را انجام می‌دهند.

این در حالی است که با شروع فصل گرما سیاست‌های دولت برای مصرف بهینه برق در دستور کار قرار می‌گیرد و قطعی چند ساعته برق در بخش کشاورزی نیز یکی از مصوبات دولت در این زمینه محسوب می‌شود.

چالش‌های قطعی برق چاه‌های کشاورزی

بر اساس این مصوبه، دستورالعمل مشترکی برای کاهش مصرف برق بخش کشاورزی اعمال می‌شود. در بخشی از این مصوبه آمده است که برق موتور چاه‌های آب کشاورزی در ساعات پیک مصرف ۱۲ تا ۱۷ خاموش می‌شود. اجرای این طرح از ابتدای خردادماه آغاز شده است و اکنون چاه‌های آب کشاورزان مناطق زیادی از استان قطعی پنج ساعته دارند.

این مصوبه در حالی به مرحله اجرا رسیده که بسیاری از کشاورزان معتقدند خاموشی چاه‌های کشاورزی در زمان برداشت محصول یکی از مهمترین معضلات و مشکلات پیش روی بخش کشاورزی است و ضررهای بسیاری را به این بخش وارد می‌کند.

برخی نمایندگان مجلس نیز اخیرا با انتقاد از قطعی پنج ساعته برق چاه‌های کشاورزی خواستار جلوگیری از این خاموشی‌ها شدند. آنها بر این باور هستند که طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار قطع برق برای چاه‌های کشاورزی ممنوع است و با توجه به اینکه امسال سال تولید است و اقلام غذایی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار هستند باید برنامه قطع برق چاه های کشاورزی برداشته شود یا حداقل به ۲ ساعت کاهش پیدا کند.

راهکارها برای جبران خسارت‌های ناشی از قطعی برق در بخش کشاورزی

در این میان برخی از متولیان بخش کشاورزی هم معتقدند در چنین شرایطی بیمه برق می‌تواند کمک شایانی به جبران خسارات‌های ناشی از این خاموشی‌ها کند.

به گفته رییس اتاق اصناف کشاورزی استان فارس، بخش کشاورزی به ویژه چاه‌های کشاورزی با چهار تا پنج ساعت خاموشی در روز ضرر و زیان جبران‌ناپذیری را متحمل می‌شوند اما با اتخاذ تدابیر لازم می‌توان این آسیب‌ها را به حداقل رساند.

حیدر شیبانی افزود: در حال حاضر به جای چهار تا ۶ ساعت خاموشی در روز می‌توان سیاست قطعی برق را به صورت منطقه‌بندی دنبال کرد به گونه‌ای که هر منطقه در طول هفته ۲۴ ساعت خاموشی داشته باشد تا کشاورزان با خاموشی‌های روزانه دچار مشکل نشوند.

ضرورت بهره‌گیری از بیمه برق

او بر ضرورت بهره‌گیری از بیمه برق برای جبران خسارت‌های ناشی از خاموشی تاکید کرد و گفت: زمانی که حوزه کشاورزی به دلیل خاموشی دچار ضرر و زیان می‌شود بیمه می‌تواند ورود کند و با پرداخت این هزینه‌ها به جبران خسارت کشاورزان بپردازد. در واقع یکی از راهکارهای برون رفت از این مشکل بهره‌گیری از بیمه برق است.

وی با تاکید بر اینکه بیمه برق می‌تواند هرگونه خسارت ناشی از خاموشی‌ها و قطعی برق را جبران کند، افزود: با توجه به اهمیت حوزه کشاورزی و اثرگذاری آن بر تامین امنیت غذایی کشور اتخاذ راهکارهایی برای به حداقل رساندن مشکلات ناشی از قطعی برق در این بخش باید در دستور کار جدی مسئولان قرار بگیرد.

فعالیت ۳۰۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فارس

وی بر اهمیت راه‌اندازی اتاق اصناف کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: زمانی همه مشاغل کشور بجز حرفه کشاورزی دارای صنف بودند. در واقع کشاورزی از سال ۱۳۸۹ دارای صنف شد؛ از این رو تولیدکنندگان که مسئولیت خطیر امنیت غذایی را به عهده دارند در ۴۵۰ شهرستان کشور و ۳۷ شهرستان در استان فارس از صنف کشاورزی برخوردار شدند.

رییس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه در کشور حدود چهار میلیون بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالیت دارند، ادامه داد: در استان افزون بر ۳۰۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعال هستند و در مشاغل مربوط به این بخش اقدام به تولید می‌کنند که این تعداد بهره‌بردار رقم بسیار خوبی در کشور محسوب می‌شود.

شیبانی افزود: در حال حاضر در شهرستان‌ها اقدام به راه‌اندازی اتاق اصناف کشاورزی کرده‌ایم و این ساختار در نیمی از شهرستان‌های استان تعریف شده است. نظام صنفی یا اتاق اصناف کشاورزی نظامی غیر سیاسی، غیراقتصادی و غیرانتفاعی است و ما در دفاتر فعال هیچ فعالیت اقتصادی نداریم.

وی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از بهره‌برداران بخش کشاورزی در استان عضو اتاق اصناف شده‌اند، گفت: در حال حاضر مدرک معتبر شغلی به نام پروانه کسب کشاورزی برای این بهره‌برداران صادر می‌شود و این مدرک که مورد تایید ادارات مختلف است و حکم شناسنامه‌ای برای آنها دارد.

اتاق اصناف کشاورزی مدافع حقوق مشروع بهره‌برداران

شیبانی بیان کرد: فلسفه وجودی اتاق اصناف کشاورزی این است که این مجموعه به عنوان مدافع حقوق مشروع بهره‌برداران بخش کشاورزی جهت ساماندهی، سازماندهی و نظم‌بخشی به بخش کشاورزی تشکیل شده است.

او افزود: رسالت این مجموعه دفاع از حقوق مشروع بهره‌برداران و مطالبه‌گری جهت رفع مشکلات آنهاست که بخشی از این مشکلات در شهرستان، بخشی در استان و بخشی هم در کشور قابل حل است.

شیبانی گفت: بهره‌برداران از سراسر استان می‌توانند در صورت مواجه شدن با هر گونه مشکل به این دفاتر مراجعه کنند تا نسبت به برطرف شدن مشکلات آنها از مقامات مختلف اقدام شود.

استان فارس یکی از استان‌هایی است که در چند سال گذشته با خشکسالی و بحران آب روبرو بوده و این امر بخش قابل توجهی از قنوات و چشمه‌های استان را با کمبود آب مواجه کرده است.

این در حالی است که کشاورزی در این استان از دیرباز مورد توجه بوده و جمعیت قابل توجهی از مردم استان به حرفه کشاورزی مشغول هستند لذا از این رو باید تمهیدات لازم برای فراهم شدن شرایط مطلوب جهت گسترش فعالیت‌ها در این بخش اندیشیده و تدابیر کافی برای حل مشکلاتی که موجبات ایجاد موانع بر سر راه افراد فعال در این بخش را فراهم می‌کند، اتخاذ شود.

true
true
خاموشی تابستانه چاه‌های کشاورزی فارس؛چالش‌ها و راهکارها
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true