×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۱ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
نامگذاری امسال به نام نهضت خدمات شهری

نامگذاری امسال به نام نهضت خدمات شهری، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار شهر مردم، سلامت، بی شک مهمترین نیاز هر جامعه ای است، در این بین اما سالهاست که با رشد صنایع و به تبع آلایندگی محیط زیست، روند آلودگی محیط زیست که ارتباطی موثر با سلامت مردم دارد نیز به خطر افتاده است، خطری که هر روز بیش از گذشته، به چشم می آید، از افزایش مرگ و میرهایی که ریشه آن، در همین محیط زیست است تا تخریب فضاهای سبز و تغییرات آب و هوایی؛ در این بین، در حالی که طی چند سال اخیر، بارها به ویژه در فصل سرما در بسیاری از کلانشهرهای کشور، به ویژه شهرهای صنعتی، شاهد اعلام وضعیت قرمز و گاه تعطیلی مدارس، برای وجود هوای ناسالم، به ویژه برای افراد پرخطر دارای بیماریهای زمینه ای هستیم، اما خوشبختانه در کلانشهر شیراز، نه تنها هنوز یک روز هم وضعیت قرمز ناسالم هوا اعلام نشده، بلکه امسال شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا هم اعلام شد، حال در آخرین روزهای هفته گذشته، در نشست خبری مشترک کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز و معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری و مدیران این حوزه، جهت تشریح پروژه های هجده گانه این حوزه برای یک سال آینده، برگزار شد، پروژه هایی که هدف از اجرای آن، تحقق نامگذاری امسال به نام نهضت خدمات شهری و نیز پایتختی محیط زیست است.

رئیس کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، در این جلسه از تلاش برای بهبود و کیفیت‌بخشی به زندگی مردم این کلان‌شهر، با اجرای این پروژه خدمات شهری، خبر داد و گفت: با توجه به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا ۲۰۲۴، باید از این جایگاه استفاده و به عنوان فرصت بهره ببریم که در این راستا، شهرداری فعالیت های خوبی را در حوزه خدمات شهری اجرا کرده و برنامه ریزی خوبی در این زمینه، صورت گرفته است.

مسعود زارعی، با اشاره به قرار گرفتن در سال پایانی شورای ششم، خواستار اعلام و تشریح برنامه های همه شوراها شد و با اشاره به ۱۱۱۶ برنامه عادی و روزمره این کمیسیون، طی این چند سال، تصریح کرد: اما در کنار این موارد روزمره، در دو سال گذشته به جمع بندی اصولی رسیدیم که برخی موارد را به صورت ویژه دنبال کنیم که در نهایت، بر ۱۵ موضوع و پروژه بزرگ تمرکز کردیم که برخی  حتی جزو آرزوهای ۲۰ ساله بود.

وی، با اشاره به ارتباط روزمره مردم، با حوزه خدمات شهری، تصریح کرد: این حوزه با زندگی مردم، ارتباطی مستقیم دارد و با افزایش آرامش و اعتماد مردم، می خواهد چاله چوله های زندگی مردم را درست کند در این خصوص گاه با یک کار کوچک، می توان به این مهم دست یافت، گاه یک کار بزرگ و زیر ساختی.

زارعی، گفت: اولین پروژه از پروژه های ۱۵ گانه، بازچرخانی و استفاده بهینه از آب های خاکستری، با احداث تصفیه خانه های محلی (لوکال) است که این شامل تصفیه خانه محلی در حال احداث، طراحی و اجرای شبکه توزیع پساب خروجی تصفیه خانه، جانمایی تصفیه خانه های جدید، هدایت آب های سطحی و آبخیزداری است.

وی، با اشاره به اینکه اجرای این تصفیه خانه، به سبب نوع تصفیه و نبود لجن در هنگام تصفیه بوی بدی ندارد، تصریح کرد: این اولین پروژه تصفیه خانه محلی در شیراز است که هم اکنون اولین مورد آن، در حاشیه پیاده راه سلامت استاد شجریان، در حال اجراست.

عضو شورای شهر شیراز، گفت: ظرفیت اولیه این تصفیه خانه، ۱۰۰ لیتر بر ثانیه است که می تواند تا ۲۰۰ لیتر افزایش یابد.

وی، با اشاره به نیاز آب مورد نیاز باغات قصردشت، گفت: آبیاری قصردشت امروز، غرقابی است که طی سال ها، بسیاری از قنات ها و چاه ها خشک شدند، برای آبیاری باغات قصردشت، سالی ۱۸ و ۱۹ میلیون متر مکعب آب نیاز است که با اجرای این تصفیه خانه، ۳ میلیون متر به تامین این آب کمک می کنند.

زارعی، گفت: در حال حاضر، نیاز باغ های قصردشت در زمان های پر مصرف، ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است و ما ۳۳۰ لیتر بر ثانیه، آب کم داریم که با اجرای ۲ تصفیه خانه دیگر در آینده، کل این کسری از محل این تصفیه خانه، تامین می شود.

وی، با اشاره به تجربه خوب مشهد در اجرای تصفیه خانه های لوکال، گفت: ما نمی توانیم اجازه دهیم که هزار هکتار باغ تخریب شود که شاید کسی از بوی کم ناراحت شود، گرچه این تصفیه خانه، بویی ندارند، در حال حاضر، اولین تصفیه خانه با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان و ۷۵ درصد پیشرفت، در حال اجراست و دهه فجر، به بهره برداری می رسد و در دو مورد دیگر هم جانمایی صورت گرفته و در حال طراحی است، هدف گیری ما تامین ۳۳۰ لیتر بر ثانیه، کسری آب مورد نیاز باغات قصردشت است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز، گفت: دومین پروژه ما، سامان دهی محور دروازه کازرون و انتقال صنوف پروتئینی به بازارچه پروتئین، واقع در خیابان کارگر، شامل انتقال صنوف پروتئین به بازارچه پروتئین، طرح سامان دهی محور دروازه کازرون است.

وی، تصریح کرد: برای اجرای بازار پروتئین، ۳ هزار میلیارد تومان هزینه شد که امروز ارزش آن، بالغ بر ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان است و علاوه بر آن، در ۶ ماه گذشته نیز یک هزار میلیارد تومان، برای تاسیسات آن هزینه شده است.

زارعی، گفت: با ساماندهی محور دروازه کازرون و تعیین تکلیف سبزی فروشی و ماهی فروشی، یکی از معضلات شهر، جمع می شود، این کاری ارزشمند است که بیش از ده سال است، شروع شده و امروز به مراحل نهایی نزدیک می شود.

عضو شورای شهر شیراز، گفت: سومین طرح ما، در خصوص سامان دهی سایت های مشاغل مزاحم شهری، از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری، ۲۸ هکتاری، شهید منتظری و مابقی است، که در این زمینه، پس از ممیزی مشاغل ۲۵ گانه مزاحم سطح شهر، شناسایی شدند و امروز بنای یک تحول در مشاغل مزاحم ۲۵ گانه، آغاز شده که این مسیری برگشت ناپذیر است.

وی، با اشاره به ساماندهی بارفروشان و مشاغلی که باعث بر هم خوردن تردد در سطح معابر شهر شده است، از سامان دهی و نظم معابر شهری و تعیین تکلیف سدمعبر (دست فروشان، بارفروشان، اغذیه فروشان) با رفع سد معابر غیر قانونی، برون سپاری، خدمات سد معبر و تخلفات ساختمانی، سامان دهی شب بازارها، طرح نوین سامان دهی دست فروشی، به عنوان برخی موارد یاد کرد که در دستور این حوزه، قرار گرفته است و گفت: اما پنجمین مورد از موارد پانزده گانه، در خصوص تعیین تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز است که در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه در جنوب کشور که مهمترین بخش آن، تعیین و تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز در گویم است، امسال ما تنها ۴۵ میلیارد تومان، گل و گیاه از خارج از استان و نقاطی مثل اصفهان، وارد کردیم، این در حالی است که ما در این پروژه، یک زمین ۱۶ هکتاری مناسب داریم که با اجرای این سایت، نه تنها دیگر نیاز به خرید گل و گیاه از خارج استان نداریم، بلکه می توانیم نیاز سایر استانها را نیز تامین کنیم.

عضو شورای شهر شیراز، گفت: هفتمین پروژه ما، احداث بازارچه های شهرداری با الگوی جدید است که این شامل بازارچه های موجود (تعداد،وضعیت قرارداد) و بازارچه های ثابت در حال احداث، هوشمند سازی بازارچه

ها و هوشمند سازی میدان مرکزی میوه و تره بار است، این در حالی است که شهرداری، ۴۰ بازارچه در شهر داشته که هیچ کدام تاثیر مثبتی بر سفره مردم نداشته است، این در حالی است که یکی از اهداف راه اندازی این بازارچه ها، کمک به معیشت مردم است.

وی، تصریح کرد: در همین راستا، قرار است بازارچه های فعلی، جمع و در هر منطقه، ۲ بازارچه بزرگ با الگو جدید، ایجاد شود که یکی از شرایط واگذاری این بازارچه ها، زیر نظر یک کمیته است به شرط آنکه حداقل محصولات در این بازارچه ها، کمتر از ۳۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه شود.

زارعی، گفت: در همین راستا، اولین بازارچه با ۱۳۴ میلیارد تومان اعتبار، قرار است در منطقه ۷ اجرا شود و دومین بازارچه هم در منطقه ۹ ساخته می شود.

سامان دهی و بهسازی آرامستان های سطح شهر شیراز، شامل آرامستان دارالسلام، آرامستان بهشت احمدی، آرامستان های محله ای و آرامستان مشاهیر و مفاخر دیگر، پروژه ای بود که رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، از آن به عنوان یکی دیگر از پروژه های پانزده گانه، چشم انداز یک سال آینده این حوزه خدمات شهری، یاد کرد و گفت: یکی دیگر از این پروژه ها، تفکیک از مبدا و سامان دهی ضایعاتی ها، شامل سامان دهی ضایعاتی های سطح شهر، تفکیک از مبدأ و بازیافت نخاله های ساختمانی بود که طرح  تفکیک در مبدا و ساماندهی ضایعاتی ها، در صحن هم تصویب شد.

وی، افزود: یکی دیگر از پروژه های ما، تقویت و تثبیت جایگاه موضوع بحران در شهرداری، شامل طراحی، برنامه ریزی و اجرای مانور مشترک درون شهری و برون شهری، مبتنی بر سناریوهای بحران، ارتقاء ساختار تشکیلاتی، طرح جامع مطالعات بحران و نوسازی و احداث کمپ های چند منظوره، تقویت مولفه های ایمنی شهر است، این در حالی است که اگر در شیراز، اتفاقی بیفتد، هیچ هماهنگی میان دستگاه ها وجود ندارد، در همین راستا، اعلام کردیم که سناریوهای متفاوتی برای شیراز و شهرداری تهیه شود، امروز مسیر مدیریت بحران، خوب است، اما باید سرعت گیرد.

زارعی، گفت: تقویت مولفه های ایمنی شهر، شامل خرید نردبان ۵۶ متری، خرید تجهیزات، احداث ایستگاه های جدید، خرید پهپاد آتش نشان و ایمن سازی بازارهای تاریخی دهمین پروژه، مورد توجه ماست، یکی از این موارد که باید به آن توجه شود، ایمن سازی اماکنی مثل مدرسه هاست، اما امروز ما مدرسه ای مثل مهر تابان را داریم که ناایمن است و حتی اگر اتفاقی برای آنجا افتاد، حتی ماشین آتش نشانی هم نمی تواند، وارد شود.

وی، اضافه کرد: افزایش سرانه استفاده از سرویس بهداشتی در معابر عمومی، شامل مطالعات جانمایی، طراحی، احداث، نگهداری و احداث سرویس های بهداشتی مورد نیاز مناطق تا اتمام مطالعات، با اولویت توجه به توانخواهان و نیز دسترسی سریع به سرویس بهداشتی، از دیگر پروژه های مد نظر است .

زارعی، گفت: نوسازی و تجهیز ناوگان خدمات موتوری شهرداری، با اولویت خرید تجهیزات، خرید ناوگان موتوری، تعمیر و نگهداری تجهیزات موتوری و ارتقاء ساختار تشکیلاتی، از اداره به سازمان، از دیگر پروژه های ما در این حوزه است که در یک مرحله نوسازی، انجام و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر هم برای نوسازی ناوگان دیده شده است.

وی، تصریح کرد: افزایش سرانه فضای سبز شهری و تقویت جایگاه زیباسازی در  شهرداری، شامل ممیزی فضای سبز، هوشمند سازی نظارت بر فضای سبز، فضای سبز ارتفاعات پیرامونی و شهری، بازبینی طرح جامع و تهیه طرح تفصیلی فضای سبز و در نهایت پیشنهاد تفکیک زیباسازی از فضای سبز، از دیگر کلان پروژه های در حوزه زیست محیطی و خدمات شهری است و وضعیت به گونه ای باشد که به صورت مستند، بدانیم که در هر نقطه، چه تعداد درخت وجود دارد.

زارعی، ادامه داد: مناسب سازی معابر، با هدف تکریم جانبازان، معلولین و توانخواهان، شامل بهسازی معابر و پیاده رو ها، ارتقاء سطح خدمات، فرهنگسرای معلولین، پارک موضوعی جوان و آسیب دیدگان اجتماعی، دیگر پروژه های ماست، این در حالی است که در خصوص مناسب سازی معابر، با هدف خدمات بهتر به توانخواهان، ۹۰۹۰ محل در مرحله اول، شناسایی شد که باید مناسب سازی شوند.

عضو شورای شهر شیراز، گفت: پانزدهمین پروژه ما، ارتقاء سامانه ۱۳۷ و بازگشت اعتماد مردم است که این شامل ارتقاء ساختار ۱۳۷ و تهیه فرایند اجرایی، اپلیکیشن، برون سپاری و مشاوره موضوعات شهرداری در ۱۳۷ است، این در حالی است که  مردم، روزی ۷۰۰ تماس با این مرکز دارند که ۸۵ درصد موارد مطروحه، مربوط به حوزه خدمات شهری است و معتقدیم اگر به این موارد توجه شود، اعتماد مردم باز می گردد.

پروژه شیراز، پایتخت محیط زیست آسیا، شامل کارگروه پایتخت محیط زیست آسیا، ساماندهی و استفاده از ظرفیت رودخانه چنار راهدار، آلایندگی معادن شن و ماسه در دوکوهک، سامان دهی و تجمیع تابلوهای سنجش آلایندگی هوا، پروژه حوزه سلامت، شامل ارتقاء سلامت کارکنان شهرداری، ارتقاء سلامت شهروندان و جلوگیری از کشت محصولات کشاورزی با آب های نامتعارف و پروژه های راهکارهای اجرایی تحقق شعار سال در شهرداری(جهش تولید با مشارکت مردم)، شامل توسعه بازارچه های موقت و فصلی، اقتصادی کردن باغات قصردشت با مشارکت باغ داران، طرح مطالعاتی واگذاری امور اجرایی به مردم و واگذاری فرهنگ سراها

به گروه های رسمی فرهنگی، از دیگر مواردی بود که زارعی از آنها به عنوان پروژه های اولویت دار در حوزه سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در سال آخر شورای ششم، یاد کرد.

*تدوین ۵۰ پروژه برای ۱۴۰۴

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز نیز در این نشست خبری، با بیان اینکه ۵۰ پروژه، تحت عنوان برنامه «چهارده صفر چهار» تدوین شده است، گفت: پروژه‌هایی که توسط شهرداری، مطرح و پیگیری شده است در راستای مطالبات عمومی، تماس‌ها و آن چیزهایی است که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

روح‌ا… خوشبخت، افزود: سال ۱۴٠۳ به‌عنوان سال «نهضت خدمات شهری» نامگذاری شده است و در سایه تعامل شورا و شهرداری، امیدواریم در پایان سال، بتوانیم با خبرهای خوب در حوزه خدمات شهری و افتتاح پروژه‌های بزرگ، کاری کنیم که حال دل مردم خوب شود و قسمتی از کارهای برجامانده از سال‌های گذشته را تکمیل کنیم.

وی، همچنین از تشکیل دبیرخانه دائمی پایتخت زیست محیطی، خبر داد و گفت: در این خصوص، نشست‌های علمی در سه محور، هر چهارشنبه، برگزار خواهد شد.

معاون خدمات شهری شهرداری شیراز، افزود: بیش از ۸ همت، اعتبار پروژه های زیست محیطی تعریف شده و پروژه های ۶ گانه است.

خوشبخت، در ادامه با اشاره پروژه ساماندهی محور کازرون  و دارا بودن مصوبه شهرسازی،  گفت: آگهی مزایده عمومی پروژه انتقال و اقناع سازی مشاغل فعال در محور دروازه کازرون و انتقال به مجتمع پروتئین خیابان کارگر، منتشر شده است و با توجه به اقدامات زیرساختی در حال اتمام است، در نیمه اول سال، شاهد بهره برداری از مجتمع پروتئین خواهیم بود.

وی، با اشاره به انتقال مشاغل مزاحم ۹ گانه به سایت ساماندهی مشاغل مزاحم، گفت:  در نیمه اول سال، فراخوان سرمایه گذاری آن منتشر خواهد شد.

جابه جایی شب بازارهای خیابان زند و ارم، انتقال یا جابه جایی شب بازارهای خیابان قصر دشت و عفیف آباد و دریافت مجوز از شورای تامین استان، موضوع دیگری بود که خوشبخت، به آن پرداخت و گفت: در کنار این ساماندهی اغذیه فروشی ها، در ۶ محور با هدف ساماندهی، ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم کالا در منطقه شهرداری، با مساحت ۴۵۰۰ متر مربع و برگزاری مناقصه، برای ایجاد بازارچه در منطقه و برنامه ریزی برای راه اندازی این بازارچه ها در مناطق ۲ ،۳ ،۴ و ۶ شهرداری  نیز از جمله مواردی است که در دستور کار معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز، قرار گرفته است.

خوشبخت، با اشاره به برگزاری مانور زلزله و اسکان ویژه بافت تاریخی، در راستای مدیریت بحران، گفت: استفاده از ظرفیت های موتوری شهری، برای امداد رسانی در زمان بروز حادثه در بافت تاریخی، در این مانور توسط آتش نشانی و خدمات ایمنی، دنبال می گردد.

وی، اظهار داشت: یکی از مواردی که در دستور کار ما قرار دارد، احداث و راه اندازی سومین کمپ اسکان مسافر نوروزی، در کنار استفاده از کمپ های زیبا شهر و جنت است.

true
true
نامگذاری امسال به نام نهضت خدمات شهری
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true