×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
true
true
آژیر خطر برای برای انقراض تیپ وحشی ماهی سالمون گوشت نارنجی در کشور نروژ

مقامات نروژی برای سال ۲۰۲۵ محدودیت‌های جدیدی را برای ماهیگیری آزاد ماهی سالمون تیپ وحشی( Wilde Taype) وضع کردند، زیرا ذخایر آن در سال‌های اخیر به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

به گزارش شهر مردم به نقل از روستانیوز: علیرضا کیهان پور| “الن‌هامبرو رئيس آژانس محیط زیست نروژ” با اعلام این مطلب در بیانیه‌ای در این خصوص گفت : «پس از چند سال کاهش تعداد سالمون‌های تیپ وحشی گوشت نارنجی که برای تخم‌ریزی به سمت بالا دست شنا می‌کنند ما در نظر گرفتن اقدامات احتیاطی را ضروری می‌دانیم و این به معنی ماهیگیری محدودتر در ابتدای فصل است.»

وی البته تاکید کرد در صورتی که تعداد سالمون‌ها به میزان کافی برسد ممکن است این محدودیت‌ها برداشته شود.

ماهی سالمون وحشی پس از تخم ریزی و گذراندن چندین سال در آب شیرین به سمت دریا می‌رود و در آنجا یک تا سه سال قبل از بازگشت به رودخانه ، بخشی از دوران زندگی  خود را برای تولید مثل می‌گذرانند.

معمولا در این مرحله است که توسط ماهیگیران تفریحی صید می‌شوند.

اما تعداد سالمون‌های بازگشته به رودخانه‌ها برای تخم‌ریزی در سال‌های اخیر کاهش قابل توجهی داشته است و در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.

با نگرانی از هشدار باش این تحول، آژانس محیط زیست نروژ قبلا در اواخر ماه ژوئن، ۳۳ رودخانه و آب‌های دریایی در امتداد کل ساحل جنوبی این کشور را برای ماهیگیری آزاد ماهی سالمون وحشی قُرق و بسته بود.

یک شورای علمی مدیریت سالمون که نهادی مستقل و تاسیس شده توسط آژانس محیط زیست این کشور است مزرعه‌های پرورش ماهی‌ سالمون در قفس‌های شناور در زیر آب در آب‌دره‌ها را مقصر این شرایط دانسته است.

ماهی سالمون گوشت نارنجی

چرا که به باور آنها به دلیل تعداد انبوه ماهی در مزارع ماهی، شپش دریایی و سایر بیماری‌ها به سرعت گسترش می‌یابد و در نهایت ماهی‌های جوان وحشی که در آن‌ها نزدیکی شنا می‌کنند نیز آلوده می‌شوند.

علاوه بر این زمانی که ماهی‌های پرورشی از قفس‌های خود فرار می‌کنند و با سالمون‌های وحشی مخلوط می‌شوند، ترکیب ژنوم ژنتیکی همتایان وحشی خود را تضعیف می‌کنند.

همچنین اعتقاد بر این است که تغییرات آب و هوایی نیز در این کاهش نقش دارد، زیرا بر زنجیره غذایی که سالمون از آن تغذیه می‌کند تأثیر می‌گذارد و احتمال و شدت دوره‌های خشکسالی را افزایش خواهد داد.

«آژیر خطر برای ذخایر ارزشمند تیپ وحشی ماهی سالمون در نروژ به صدا در آمده است و کشوری که با درآمد هنگفت ناشی از “صادرات پرورش ماهی سالمون در قفس و بیش از ۹۰ میلیون  لقمه ساندویچی روزانه سالمون طبخ شده” در بسیاری از نقاط جهان  کل درآمد ارزی ناشی از فروش نفت را در صندوق رفاه نسل‌های آینده ذخیره کرده و می‌کند اینک دچار محدودیت و در اندیشه مراقبت‌های بیشتر حفاظت از این گونه ارزشمند ماهیان سردآبی خود شده و مشخص گردیده که توسعه پرورش ماهی در قفس سالمون  که نوعی دستکاری در طبیعت زندگی ماهی‌ها بوده نیز می‌تواند منجر به کاهش ذخایر ارزشمند این ماهی و “سوت آغاز انقراض احتمالی تیپ وحشی رودخانه ای و منابع آبی و بکر طبیعی” این کشور پیشرفته و پیشتاز در آبزی پروری جهان در آینده شود و شاید در آینده ای نامشخص، بشر امروزی را از دسترسی به یک پروتیین حیوانی سالم و ارزشمند محروم نماید!.»

ماهی سالمون گوشت نارنجی

منبع : بخشی از گزارشِ “Euro News”

 

 

 

 

 

true
true
آژیر خطر برای برای انقراض تیپ وحشی ماهی سالمون گوشت نارنجی در کشور نروژ
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true