×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۱۶ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
توجه به بازرگاني محصولات کشاورزي باعث توسعه اقتصادي می‌شود

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان‌شرقي گفت: استان آذربايجان شرقي از لحاظ سطح زير کشت محصول سير در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ ميزان توليد رتبه چهارم را در اختيار دارد.

به گزارش شهر مردم به نقل از خبرنگار تولید و بازار، احمد سجادی فر: اکبر فتحي در ششمين همايش سير که در شهر تيمورلو شهرستان آذرشهر برگزار شد با بيان اينکه توجه به بازرگاني محصولات کشاورزي باعث توسعه اقتصادي مي شود ادامه داد: اگر مي‌خواهيم محصولات کشاورزي توسعه پيدا کند بايد ابتدا بازار آن را سر و سامان داده و به سمت برندينگ حرکت کنيم.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي افزود: هر بخش شهرستان آذرشهر نماد برندي بوده و در هر محصولي سرآمد است. تيمورلو با محصول سير معروف است که امسال هم از نظر کميت و هم کيفيت اين محصول از شرايط خوبي در آذرشهر برخوردار بوده است.

وی افزود: اصلاح الگوي کشت اولويت اساسي وزرات جهادکشاورزي در دولت سيزدهم بود که کشاورزان نيز پيشگام شدند تا محصولي با نياز آبي بيشتر را با نياز آبي کمتر جايگزين کنند.

فتحي با بيان اين‌که حق نداريم امنيت آبي را در برابر امنيت غذايي قرار دهيم، گفت: کشاورزان قدر آب را بهتر از هر کسي مي‌دانند که اگر آن را بهينه مصرف نکنند براي امرار معاش و توليد محصول، آبي نخواهند داشت.

وي ادامه داد: کشاورزان اين شهرستان از هر کدام از اصول علمي تبعيت کرده‌اند که به موفقيت آنها منجر شده و توانسته‌اند با استفاده از امکانات داخلي کوچک‌ترين تغييرات را که مد نظر رهبر معظم انقلاب است را عملياتي کنند.

فتحي با بيان اين‌که مردم اين شهرستان به خوبي مي‌دانند که از زمين بايد استفاده کنند و به درآمد رسيده و فقير نشوند، خاطرنشان کرد: همه‌ مردم اين شهرستان به شعار سال جامه‌ي عمل پوشانده‌اند.

وي سطح زير کشت محصول سير در استان آذربايجان شرقي را ۸۳۰ هکتار اعلام نمود و گفت: از اين سطح سالانه حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰ تن محصول بدست مي آيد.

فتحي متوسط توليد محصول سير را در هر هکتار در استان ۲۹ تن دانست و گفت: متوسط توليد سير تر در هر هکتار در استان آذربايجان شرقي ۵۳ تن مي باشد که نسبت به خيلي از استانها فراتر هست و متوسط توسط سير خشک در هر هکتار ۱۴ تن است.

وي با بيان اينکه عمده شهرستان‌هاي توليد کننده سير در استان شامل شهرستان‌هاي آذرشهر، عجب شير ، ملکان و بناب  است، افزود: جايگاه استان آذربايجان شرقي از لحاظ سطح زير کشت محصول سير در سطح کشور رتبه ششم و از لحاظ ميزان توليد رتبه چهارم را در اختيار دارد.

معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي نيز در این جشنواره با بيان اينکه سطوح عمده زير کشت سير به‌صورت پاييزه بوده و به‌علت استفاده از آب سبز (نزولات جوي پاييزه و زمستانه) ميزان آب مصرفي اين محصول نسبت به ساير محصولات سبزي و صيفي پايين است، افزود: همچنين اين موضوع باعث زودرسي محصول در اواخر فصل بهار مي باشد به‌ طوريکه محصول سير کشت پاييزه در خرداد قابل برداشت و عرضه به بازار است.

اکبر کرامتي با اشاره به رتبه اول تيمورلو در فرآوري و بسته‌بندي سير در کشور گفت: برداشت محصول سير به دو صورت سير تر و سير خشک است، سير تر مصرف تازه خوري داشته و زودتر به بازار عرضه مي گردد و برداشت سير خشک به منظور انبارداري و نگهداري محصول ديرتر برداشت شده و ديرتر هم به بازار عرضه مي گردد.

وي ادامه داد: سير محصولي است که بدون حمايت‌هاي خاصي از طرف دولت داراي جايگاه توليد در استان است و به‌عنوان منبع درآمد برخي از کشاورزان سبزي و صيفي کار مي‌تواند مطرح باشد.

کرامتي ادامه داد: عمده محصول توليدي سير در داخل استان و يا استان‌هاي همجوار مصرف مي‌شود و در مواقعي مقصد محصول توليدي کشور عراق است و اين محصول به اين کشور صادر مي‌شود.

وي با بيان اينکه سطح زير کشت سير طي سال‌هاي اخير به دليل توليد خوب محصول در واحد سطح و همچنين زودرسي محصول نسبت به ساير محصولات سبزي و صيفي در سطح استان کاهش نيافته و داراي تداوم توليد است، ادامه داد: ارقام سير مورد کشت در استان شامل سير محلي ، سير صورتي، سير قرمز، سير سفيد و رقم آذر است و بيش از ۸۰ درصد سير کشت شده در استان رقم سیر صورتي است.

تيمورلو پايتختي براي فرآوري و دروازه صادرات سير ايران

شهردار شهر تيمورلو در اين جشنواره که تراب محمدي سرپرست استانداري آذربايجان شرقي، اکبر فتحي رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي و سردار اصغر عباسقلي زاده فرمانده سپاه عاشورا نيز حضور داشتند ضمن خيرمقدم گويي، ظرفيت هاي منطقه را برشمرد و از حمايت هاي مسئولين قدرداني کرد.

جواد کاظم پور با بيان اينکه هم اکنون اين شهر به قطب سير آذربايجان و ايران تبديل شده و سالانه قسمت زيادي از محصولات کشاورزي توليدي اين شهر به خارج از کشور صادر مي‌شود افزود: محصول عمده کشاورزي در تيمورلو سير است و به جهت موقعيتي که اين شهر دارد، يکي از بزرگترين بازارهاي خريد و فروش سير شمالغرب کشور در اين منطقه قرار گرفته و بسياري از کشاورزان و خريداران محصولات کشاورزي و به خصوص سير براي خريد و فروش به بازار تيمورلو مي‌آيند. وي با بيان اينکه تيمورلو پايتختي براي فرآوري و دروازه صادرات سير ايران محسوب مي شود ادامه داد: سير محصولي آبي و در صورت کمبود بارندگي آبياري مي‌شود ولي در مقايسه با ساير محصولات سبزي و صيفي محصول کم آب بوده که با توجه به محدوديت منابع آبي در تيمورلو که درحاشيه درياچه اروميه قرار دارد، توسعه کشت اين محصول مورد توجه قرار گرفته است.

شهردار تيمورلو با اشاره به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي کشاورزي منطقه و شهر تيمورلو گفت: بازار سير تيمورلو محل خريد و فروش سير توليدي تيمورلو، آذرشهر، گوگان، دستجرد، قراغيل و اقصي نقاط کشور است.

جشنواره بزرگ سير تيمورلو با هدف معرفي ظرفيت‌هاي اين شهر که پايتخت سير ايران است، برگزار شد. همچنین در حاشيه اين جشنواره، نمايشگاه صنايع فرآوري و تبديلي محصول سير به نمايش گذاشته شد.

true
true
توجه به بازرگاني محصولات کشاورزي باعث توسعه اقتصادي می‌شود
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true