×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۹ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
پرداخت خسارت ناشی از قیمت تکلیفی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه

پرداخت خسارت ناشی از قیمت تکلیفی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه، محمد جواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با بیان اینکه امنیت غذایی کشور و امنیت ملی گره خورده است، اظهار داشت: محدودیت خاک حاصلخیز و بحران آب در کشور وجود دارد که حتما باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم اما در کنار آن ظرفیت‌های زیادی نیز داریم بطوری که می‌توان اشاره کرد تنوع اقلیم ایران در جهان منحصر به فرد است.

به گزارش شهر مردم: عسگری افزود: حدود ۲۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل بخش کشاورزی در کشور وجود دارد که از این ظرفیت باید استفاده بیشتری شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس بابیان اینکه قوانین مندرسی در بخش کشاورزی وجود داشت که در مجلس رفع شده است گفت: بخش کشاورزی سه برابر صنعت برای اقتصاد کشور بهره وری دارد و با داشتن ۴٫۵ میلیون نفر بهره بردار قوانین مندرسی در آن وجود داشت که با همت مجلس اصلاح شد.

عسگری تصریح کرد: در این راستا شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی ایجاد شد که تا قیمت‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی با نرخ واقعی تر تعیین شود به طوری که در نهایت نرخ گندم برای سال زراعی جاری به ازای هر کیلوگرم ۱۷٫۵ هزار تومان تعیین شد و رضایت نسبی کشاورزان را دربر داشت.

 

پیش‌بینی دستیابی به خودکفایی مطلق در تولید گندم برای سال جاری

وی گفت: در سال جاری انتظار داریم که به خودکفایی مطلق در تولید گندم برسیم و پیش‌بینی می‌شود که حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: الگوی کشت کشاورزی که سالها بود معطل مانده بود در بخش کشاورزی کشور اجرا شد همچنین کشت قراردادی در قالب برنامه‌ریزی‌های انجام شده دنبال میشود و کنار آن قیمت تضمینی محصولات کشاورزی نیز به مرحله اجرا رسیده است.

عسگری با اشاره به اقدامات انجام شده در برنامه پنج ساله هفتم توسعه گفت: پرداخت و حمایت‌های بیمه در تسهیلاتی به زنجیره‌های تولید اختصاص داده می‌شود، سامانه‌های کشاورزی هوشمند و آبیاری زیرسطحی راه اندازی خواهد شد.

وی افزود: امیدواریم که با اقداماتی که در برنامه هفتم توسعه وجود دارد بتوانیم مشکلات آب در بخش کشاورزی حل کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین گفت: افزایش سرمایه بانک کشاورزی برای افزایش ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی در این برنامه دیده شده و همچنین همه بانکها مکلفند که ۱۵ درصد از تسهیلات خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.

عسگری ادامه داد: با سند دار کردن اراضی کشاورزی امیدواریم که کشاورزان بتوانند از ظرفیتهای اعتباری موجود برای دریافت تسهیلات با توجه به ارزش و اعتبار زمین خود تسهیلات بانکی دریافت کنند.

 

ممنوعیت کشت تراریخته در برنامه هفتم توسعه

وی با اشاره به دیگر موارد برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی گفت: در این برنامه کشت محصولات تراریخته ممنوع شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین گفت: افزایش ۳۰ هزار هکتاری کاشت زیتون نیز در این برنامه در دستور کار قرار دارد

 

سازمان پنبه و دانه‌های روغنی ایجاد می‌شود

عسگری با بیان اینکه ۹۰ درصد نیاز کشور به روغن از محل واردات تامین می‌شود گفت: در این برنامه وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده که در قالب یکی از معاونت‌ها سازمان پنبه ودانه‌های روغنی ایجاد کنند.

وی افزود: میزان هزینه واردات روغن معادل ۲۵ درصد از کل واردات کالاهای اساسی است که معادل ۱۰ تا ۱۶ میلیارد دلار است به روغن اختصاص دارد و معادل کل هزینه آموزش عالی در کشور است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده امیدواریم که از میزان واردات کاسته و به تولید محصول افزوده شود.

 

تولیدات گلخانه‌ای تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۰ میلیون تن می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: در این برنامه افزایش تولید محصولات گلخانه‌ای تا پایان سال برنامه هفتم به ۱۰ میلیون تن افزایش یابد.

 

تعرفه صادرات محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه برداشته می‌شود

عسگری اظهار داشت: برداشتن تعرفه صادرات محصولات کشاورزی در برنامه هفته توسعه و در برنامه هفتم توسعه آمده است و هیچ دستگاهی حق گذاشتن تعرفه برای محصولات صادرات کشاورزی ندارد.این اقدام در ماده ۲۳ قانون احکام بالادستی هم به آن تاکید شده است

وی با بیان اینکه ۱۹ هزار نفر عضو هیئت علمی در بخش کشاورزی کشور وجود دارد گفت: این افراد برای ارتقا وضعیت خود با مقاله در برنامه هفتم توسعه باید بتوانند علاوه بر ارائه مقاله آن را نیز در عرصه کشاورزی اجرا کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: امیدواریم که در انتخابات پیش رو شخصی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود که سابقه جهادی و توان اجرایی و کارایی لازم برای اجرای این برنامه‌ها را داشته باشد.

عسگری تاکید کرد: در این برنامه مهار آبهای مشترک مرزی استفاده از آبهای ژرف و انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی در قانون آمده است.

دریافت حق آبه از کشور ترکیه هستیم، گفت: ترکیه حقابه سوریه عراق و بخشی از ایران را از بین برده است و آب آن را با ایجاد سد مهار کرده است که امیدواریم با دیپلماسی مناسب این موارد رفع شود.

عسگری افزود: در این برنامه همچنین برای آلودگی منابع آبی جرم انگاری شده است که صیانت بهتری از منابع آبی کشور صورت گیرد.

وی با بیان اینکه براساس بررسی‌های انجام شده در واردات ذرت فساد وجود دارد، گفت: امیدواریم که با کمک مجلس دست رانت خواران و مفسیدن را کوتاه کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: معادل خرید ۳۰ کشتی اقیانوس پیما بابت توقف کشتی و عدم تخلیه بار کشتی‌ها در بنادر در ۷ سال گذشته ارز از دست داده ایم چرا که به ازای هر ۲۴ ساعت توقف کشتی ۵۰ هزار تنی در بنادر ۱۰۰ هزار دلار باید دموراژ پرداخت شود و دلیل اصلی آن عدم تخصیص و پرداخت به موقع ارز از سوی بانک مرکزی است که در برنامه هفتم توسعه آمده است که از توقف این چنینی کشتی‌ها در بنادر و دموراژ آنها جلوگیری شود.

عسگری همچنین گفت: در برنامه هفتم توسعه همچنین برقی کردن چاه‌های کشاورزی نیز دیده شده است و وزارت نیرو مکلف شده که با وامهای کم‌بهره و دارای تنفس این مهم را اجرایی کند.

وی اضافه کرد: در این برنامه تکمیل و اتمام طرح‌های ملی کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری ایلام و خوزستان و ۴۶ هزار هکتاری سیستان که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است دیده شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در فاز اول ۳۰۰ هزار هکتار آن اجرا شد و فاز دوم آن در دو سال ابتدایی برنامه هفتم توسعه باید اجرا شود.

عسگری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه به جای تنظیم بازار تنظیم تولید خواهد شد، گفت: با مدیریت و بهره‌وری در تولید دیگر مفهوم تنظیم بازار نیز عملا از بین می‌رود.

وی در پاسخ به سوال تسنیم، گفت: براساس بازدید میدانی که در دولت قبل از بنادر کشور داشتیم سه میلیون نهاده در بنادر کشور رسوب کرده بود که ۳۰۰ هزار تن سویا دچار خودسوزی و نزدیک به یک میلیون تن در کشتی‌های لنگر انداخته و منتظر تخلیه بود این اتفاق درحالی بود که بازار نیاز به این نهاده‌ها داشت که با پیگیری‌های انجام شده این مشکلات رفع شد که به همین صورت در بازار برنج و روغن نیز مشکلات مشابهی داشتیم که با پیگیری این مشکلات مرتفع شدند.

 

 

 

.

true
true
پرداخت خسارت ناشی از قیمت تکلیفی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true