×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۳  
true
true
با پدیده سرطان بتن در کشور مواجه هستیم

با پدیده سرطان بتن در کشور مواجه هستیم، دبیر کانون سراسری تولیدکنندگان بتن آماده گفت: کیفیت بتن در کشور پایین است که به همین دلیل با پدیده سرطان بتن مواجهه‌ایم و با توجه به فراینده غیراستاندارد تولید بتن تنها طی دو سال ابتدایی پس‌از تولید مقاومت بالایی دارد و بعداز گذشت ۱۵ سال تبدیل به کاه‌گل می‌شود که بر همین اساس ساختمان ریزش می‌کند و یکی از پیامدهای سرطان بتن وقوع سوانحی مانند متروپل خواهد بود.

به گزارش شهر مردم به نقل از تولید و بازار، محرم کریمی، دبیر کانون سراسری تولیدکنندگان بتن آماده در نشست خبری با اشاره به اینکه قدمت تولید بتن به سال ۱۳۵۰ بازمی‌گردد، گفت: در کشور به طور متوسط، سالانه ۶۰ میلیون تن سیمان تولید می‌شود که حدود ۶۰ درصد این سیمان‌ها به صورت فله‌ای است و تولید بتن آماده در وضعیت قابل قبولی قرار ندارد و اگر بتن برای جامعه شناخته نشود قطعاً وضعیت تولید بتن ارتقا نخواهد یافت.

دبیر کانون سراسری تولیدکنندگان بتن آماده تاکید کرد: ۱۰۰ میلیون تن مترمکعب سالانه بتن آماده تولید می‌شود که ارزش فروش آن سالانه دو هزار هزار میلیارد تومان است. وی ادامه داد: اکنون در اکثر روستاهای کشور بتن با روش‌های سنتی و غیر استانداردی تولید می‌شود که باید نسبت به این روند تدابیر جدی در دست اقدام داشته باشیم البته در بسیاری از کلان شهرها نیز بتن با روش‌های غیراستانداردی تولید و عرضه می‌شود.

کریمی در ادامه افزود: اگر در کلان شهرها بلاهای طبیعی مانند زلزله رخ دهد، بی شک تمام ساختمان‌ها ریزش خواهد کرد البته حتی اگر زلزله‌ای هم رخ ندهد پس‌از گذشت ۱۵ سال از عمر ساختمان به دلیل عدم ساخت استاندارد، بتن به کاه‌گل تبدیل می‌شود و خود به خود مانند ساختمان متروپل ریزش خواهد کرد.

 

سیمان یک صنعت بسیار انرژی‌بر و آلاینده

وی با بیان این‌که طبق آمار جهانی ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی هشتمین تولیدکننده سیمان دنیا بوده است، افزود: سیمان یک صنعت بسیار انرژی‌بر و آلاینده است. به همین دلیل نیز کشورهای پیشرفته از توسعه کمی این صنعت عقب‌نشینی کرده و سیمان را از کشورهایی خریداری می‌کنند که در آنها انرژی‌های ارزان وجود دارد.

این مقام صنفی یکی از نیازهای کنونی ایران را تولید سیمان‌های آمیخته به جای سیمان‌های تیپ یک و دو عنوان کرد و با بیان این‌که در اروپا سیمان تیپ یک و دو پیدا نمی‌شود، تصریح کرد: کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌ها و بی‌نیاز شدن کشور برای ساخت نیروگاه‌های جدید مزیت‌های تولید سیمان آمیخته است.

محرمی ادامه داد: اکنون کیفیت بتن در کشور پایین است که به همین دلیل با پدیده سرطان بتن مواجهه‌ایم و با توجه به فراینده غیراستاندارد تولید بتن تنها طی دو سال ابتدایی پس‌از تولید مقاومت بالایی دارد و بعداز گذشت ۱۵ سال تبدیل به کاه‌گل می‌شود که بر همین اساس ساختمان ریزش می‌کند و یکی از پیامدهای سرطان بتن وقوع سوانحی مانند متروپل خواهد بود.

چگونگی تشکیل کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن آماده

رئیس کمیته فنی کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن آماده درباره سابقه شکل‌گیری کانون اظهار کرد: زمانی که دیدیم در اکثر استان‌های ما انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان بتن آماده وجود دارد، به اتکای آقای کریمی که از سال ۸۷ ایده یکسان‌سازی و اتحاد ملی بین تولیدکنندگان این صنف را دادند، با پیگیری‌های ایشان سال ۹۷ کانون سراسری انجمن‌های صنفی و تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی تشکیل شد.

علیرضا رحمتی در ادامه افزود: بنابراین اعضای این کانون، انجمن‌های صنفی استان‌ها هستند. این کانون تصمیم‌گیری‌ها و ارتباط با دستگاه‌های دولتی مانند قوه مجریه، مقننه و سایر دستگاه‌های اجرایی را متولی‌گری می‌کند. مشابه این کانون‌ها در ایالت متحده امریکا و اتحادیه اروپا وجود دارد و فعالیت‌های صنفی دارند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ارتقای کیفیت تولید بتن آماده است، تصریح کرد: به تبع آن کانون برای ارتقای کیفیت ساخت و سازها با تأمین‌کنندگان مواد اولیه، دستگاه‌های اجرایی و اعضا تعامل دارد.

رحمتی یکی از نیازهای کنونی ایران را تولید سیمان‌های آمیخته به جای سیمان‌های تیپ یک و دو عنوان کرد و با بیان این‌که در اروپا سیمان تیپ یک و دو پیدا نمی‌شود، اظهار کرد: کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌ها و بی‌نیاز شدن کشور برای ساخت نیروگاه‌های جدید مزیت‌های تولید سیمان آمیخته است.

 

معضل تولید بتن توسط نیسان‌وانت‌ها

وی از تولید بتن توسط نیستان‌وانت‌ها در بسیاری از استان‌های کشور به عنوان معضل ساخت و سازها یاد کرد و در این باره گفت: متأسفانه در بسیاری از مناطق کشور نیسان‌وانت‌ها مخلوط‌کن‌هایی را به خود متصل کرده و با چند کارگر اقدام به تولید بتن کرده و این بتن را با روش‌های بسیار غلط در ستون‌ها و سقف ساختمان‌ها می‌ریزند.

رحمتی ادامه داد: برای جلوگیری از این اتفاق با سازمان نظام مهندسی ساختمان مکاتبه کرده‌ایم که تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.

رئیس کمیته فنی کانون سراسری بتن آماده یکی از پیامدهای تولید بتن نیسانی را ورشکسته شدن کارخانه‌های تولید بتن آماده عنوان کرد و با اشاره به نمونه‌ای در این باره، تصریح کرد: به عنوان نمونه ۷ کارخانه بتن آماده در چابهار در حال ورشکسته شدن هستند. در بسیاری استان‌ها از جمله کرمانشاه، فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و… با معضل نیسان‌های تولیدکننده بتن مواجه هستیم.

گفتنی است، دومین نمایشگاه بین‌المللی بتن آماده ایران، ۲۹ خرداد الی ۱ تیر ماه سال ۱۴۰۳، از سوی کانون سراسری انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان بتن آماده و قطعات بتنی در محل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب برگزار شد.

 

true
true
با پدیده سرطان بتن در کشور مواجه هستیم
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

true